Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Η κοτούλα κοκοκο!!!!!!


Να που έφτασαν και για μας οι διακοπές του Πάσχα! Σήμερα αποχαιρετιστήκαμε με τα παιδιά, αγκαλιές, φιλιά, ευχές! Υπενθυμίσαμε την σειρά των γεγονότων από αύριο μέχρι την Κυριακή του Πάσχα και υποσχεθήκαμε να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας όταν με το καλό θα επιστρέψουμε στο σχολείο! Τις τελευταίες μέρες όμως ασχοληθήκαμε με μία ακόμα κατασκευή που βρήκαμε στο ίντερνετ! Πολύ ωραία ιδέα και χάρη στην επιμονή της συναδέλφου μου, της γνωστής Γωγώς, αποφασίσαμε να την κάνουμε! Είναι αλήθεια δεν ήταν δύσκολη και τα υλικά υπήρχαν.


Λοιπόν! Χρησιμοποιήσαμε το χαρτόνι που στρώνουν οι μπογιατζήδες στο βάψιμο των σπιτιών, γλωσσοπίεστρα δύο μεγεθών. Μεγάλα βαμμένα και μικρά γλωσσοπίεστρα άβαφα. Χόρτο, ματάκια κι ελάχιστο χαρτόνι σε διάφορα χρώματα για ποδαράκια, φτερά και άλλες λεπτομέρειες. Πρώτα κόλλησαν τα μικρά ξυλάκια πάνω σε ένα μικρό χαρτονάκι, στην συνέχεια τα έβαψαν και τέλος συναρμολόγησαν το κοτέτσι με σκεπή και τα χόρτα.






Την επόμενη μέρα συνέθεσαν το κοτοπουλάκι και το κόλλησαν στο κοτέτσι.


 Αυτό ήταν! Με μια μικρή ταμπελίτσα που λέει το όνομά τους συμπληρώθηκε η εικόνα! Αυτή η κατασκευή είναι ωραία και για κάρτα Πασχαλινή! Στην πρωτότυπη κατασκευή είχαν βάλει κι ένα συννεφάκι στο κοτοπουλάκι που έλεγε πασχαλινές ευχές!


Η Ερίβοια, κόρη της Γωγούλας, έκανε κι εκείνη το δικό της κοτέτσι!



Είναι μόνο 20 μηνών κι όμως είναι θαυματουργή! Μπράβο στο κοριτσάκι μας!!!!!!! μπράβο στην μανούλα της!

Παίξαμε κι ένα ωραίο γρήγορο παιχνιδάκι που είναι καλό προκειμένου να μοιράσεις κάτι σε όλα τα παιδιά με εύκολο τρόπο! Λες ένα τραγουδάκι:

Πάρε από μένα το …..(π.χ.σοκολατάκι) αυτό

Δώσ’ το δίπλα σου και κάνε όπως εγώ

Πάρε από μένα το … αυτό

Δώσ’ το δίπλα σου και κάνε όπως εγώ…

Καθ’ όλη τη διάρκεια του τραγουδιού τα παιδιά που κάθονται σε κύκλο το ένα δίπλα στο άλλο, δίνει το ένα στο άλλο κάτι που θέλουμε να μοιράσουμε. Μπορεί να κάθονται και σε ένα τραπέζι και να μοιράζονται τα πιάτα, τα μαχαιροπίρουνα, ή τα υλικά για μια κατασκευή. Με αυτόν τον τρόπο μια αγγαρεία γίνεται με μια πιο παιχνιδιάρικη διάθεση. Εμείς στην προκειμένη περίπτωση μοιράσαμε σοκολατάκια. Καλύτερα να μην σας πω αν όλα προχώρησαν εύκολα στον διπλανό μας!

Σας εύχομαι καλή Ανάσταση με υγεία και να περάσετε όμορφα αυτές τις μέρες γιορτής!

2 σχόλια: