Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Πασχαλινές κατασκευές



«Το Πάσχα το σχολείο θα κλείσει στο λεπτό…».  Σε λίγες μέρες το τραγούδι που τόσο αρέσει στα παιδιά μας θα γίνει πραγματικότητα.  Μικροί μεγάλοι ανυπομονούμε μέσα από την θρησκευτική μας παράδοση να ζήσουμε λίγες μέρες ξεγνοιασιάς δίπλα στα αγαπητά μας πρόσωπα! Μέχρι τότε όμως να σας δείξουμε με την κυρία Γωγώ τι έκανε την περίοδο αυτή η ομάδα μας. Είσαστε έτοιμοι;
Ξεκινάμε!!!!!
Κάρτα! Κόψαμε, κόψαμε πολύ! Κολλήσαμε! Για να συνθέσουμε το πρόσωπο! Και ιδού!  (ιδέα από το ίντερνετ)


Διακοσμητικός ξύλινος λαγός με βάση για να στέκεται όρθιος! Ο μπαμπάς της Νικολέττας μας που είναι μαραγκός μας βοήθησε και πάλι με τις κατασκευές μας. Τα παιδιά έβαψαν, έβαψαν πολύ, κόλλησαν σχεδιάκια κομμένα με τους φιγουροκόφτες, και αφού έβαψαν και το ρολό από το χαρτί υγείας, έτοιμος και  ο λαγός!


Καλαθάκι –κοτούλα. Με βάση το πήλινο κεσεδάκι από το γιαουρτάκι της μικρής μας Ερίβοιας(κόρη της κυρίας Γωγώς), τα παιδιά έβαψαν το ξύλινο αυγό τους, κόλλησαν επάνω του τα χαρακτηριστικά της κοτούλας, γεμίστηκε με το κόκκινο αυγό που βάψαμε και τις σοκολατολιχουδιές που μας έφεραν οι γονείς κι έτοιμο!

 Το πασχαλινό μας φανάρι. Φέτος το φανάρι μας έχει την μορφή μιας πασχαλίτσας. Τα παιδιά έκαναν σφραγίδες πάνω στο ρυζόχαρτο και στα φτερά, έκοψαν το κεφάλι της και κόλλησαν τα χαρακτηριστικά του προσώπου, και με τρόπο που σας έχω δείξει σε προηγούμενες αναρτήσεις ετοιμάσαμε τα φαναράκια μας! Εδώ



Φτιάξαμε τα πατροπαράδοτα Λαζαράκια που μοσχοβόλησαν τους διαδρόμους του σχολείου μας. 
 Κι έπεται συνέχεια!
Και μιας και δεν μπορούμε να βγάλουμε φωτοτυπίες, να πώς θα κάνουμε τη δουλειά μας και χωρίς αυτές! Μια ιδέα που βρήκα στο ίντερνετ! Φωτοτυπία του φύλλου εργασίας που θέλουμε, πλαστικοποίησή του και βουρ για δουλειά! Με μαρκαδόρο για άσπρο πίνακα, γράφεις και σβήνεις όσες φορές θες!

Να και μερικες κατασκευες ακόμα! Δικές μου και της αγαπητής μου Πόπης και Μαρίας από το 11ο Νηπιαγωγείο Κορυδαλλού! Και από την καλή μας δασκάλα που έχει ο Γιάννης μου στο δημοτικό! Όλα τα στολίζουμε!
Ο λαγός και η κοτούλα ράφτηκαν και γεμίστηκαν
 με συνθετική βάτα και η κοτούλα με φάβα! 

Ποπη και  κυρία Μαρία η δασκάλα του Γιάννη στο δημοτικό!

Πόπη!






















13 σχόλια:

  1. και του χρόνου!!!!!!!!!!!! όλα υπέροχα!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πανέμορφες δημιουργίες!
    Και του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι καταπληκτικές δημιουργίες!!!!!!!!!!!!!! Μπράβο σας Νικολέττα, και του χρόνου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ μου άρεσαν όλοι οι λαγοί σας Νικολέττα!!!!!!!!!! Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΠΡΑΒΟ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ....ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΟΛΑ Η ΚΥΡΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ!!!ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ, ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΟΛΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ
    ΤΩΡΑ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καταπληκτικά όλα !!!!! Μπράβο σας !!!!! Σας ευχόμαστε Καλό Πάσχα !!!!! και καλή ξεκούραση !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΑΝ ΠΟΛΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΣΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ..ΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Η ΓΑΜΗΛΙΑ ΦΩΤΟ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΚΟΡΝΙΖΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τι υπέροχα όλα. δημιουργική μου Νικόλ!!!!
    χρόνια πολλά !!!!
    φιλιά !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή