Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Η κυρά Σαρακοστή έτσι όπως την ετοίμασαν τα παιδιά


Σήμερα είναι Παρασκευή. Όλα τα παιδιά έφυγαν με γεμάτα τα χέρια τους και το χαμόγελο μέχρι τα αυτιά. Ήταν περήφανα για την Σαρακοστή τους. Έπαιζαν μαζί της με προσοχή! Και την κράταγαν σαν να ήταν ο θησαυρός τους. Σκέφτηκα και τους πρότεινα να μην κόβουν το ποδαράκι της όταν έρχεται το Σάββατο. Αλλά προκειμένου να μπορούν να την ξαναχρησιμοποιήσουν, να το λυγίζουν προς τα πίσω. Κι έτσι στο τέλος να μπορούν να τα επαναφέρουν μπροστά. Δείτε τα τι κατάφεραν!

Όπως είχα πει και στην προηγούμενη ανάρτηση, η Σαρακοστή που σας έδειξα ήταν δικό μου έργο, μόνο και μόνο για να σας παρουσιάσω έγκαιρα την πρότασή μου μήπως και θέλατε να την κατασκευάσετε κι εσείς στην τάξη σας. Τα παιδιά, όπως όλοι μας, θέλησαν να βάλουν το προσωπικό τους στοιχείο. θα δείτε και στις φωτογραφίες πόσο όμορφα στόλισαν το φουστανάκι της. Προσπάθησαν να δημιουργήσουν με τα μπαλάκια της πλαστελίνης διάφορα σχέδια. Λουλουδάκια, ανθρωπάκια, χελωνίτσα, το σκυλάκι τους.....





Σαν μια ακόμα πρόταση για την κατασκευή αυτή, ήταν να γεμίσει η αγκαλιά της με πιάτα με νηστήσιμα φαγητά. Όμως άλλαξα γνώμη. Χάρη στην πολύ καλή ιδέα της Ελένης. Η δική της πρόταση ήταν να γεμίσει η αγκαλιά με λαγανίτσες. Τι πιο ωραίο ένα αληθινό φαγητό που θα το κουβάλαγε η Σαρακοστούλα τους.






Όταν τελείωσαν όλα τα στάδια κατασκευή της μας τις έδειξαν με καμάρι. Μπράβο σας παιδιά μου.







Αυτές τις μέρες ασχοληθήκαμε με ένα φύλλο εργασίας που "έκλεψα" από την Κατερίνα Παπαευθυμίου. Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ Κατερίνα για την πολύ καλή πρόταση που είχες και μου επέτρεψες να χρησιμοποιήσω. Το φύλλο αυτό βασιζόταν στον πίνακα ζωγραφικής του Σπύρου Βασιλείου, "Το τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας". Αφού πρώτα παρατηρήσαμε και σχολιάσαμε τον πίνακα κι έχοντας δουλέψει τις προηγούμενες μέρες τα νηστίσιμα φαγητά που φάγαμε την καθαρά Δευτέρα, έδωσα στα παιδιά από μία φωτοτυπημένη έκδοση του πίνακα που όμως είχε αφαιρεθεί το πάνω μέρος του τραπεζιού. Πήραν κι από μία φωτοτυπία με φαγητά και άρχισαν να επιλέγουν και να κόβουν και να κολλούν τα νηστίσιμα. Μόνο όμως τα νηστίσιμα. Στο τέλος έβαψαν τον ασπρόμαυρο φωτοτυπημένο πίνακα του Βασιλείου.





  














Ζωγραφίσαμε στο χαρτί ατομικά την Σαρακοστούλα. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό για τα προνηπιάκια μου.




Βιβλιοπρόταση: Η Κυρα-Σαρακοστή και η αδελφή της(η Πεντηκοστή)

 






ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

8 σχόλια:

  1. Υπεροχη κατασκευη!!! Δεν εχω λογια.. χιλια μπραβο!! εχω κ γω προνηπιακια, την βαζω απο τωρα στο προγραμμα για του χρονου.. τη συνταγη για τη λαγανα θα θελα παρακαλω :) !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑΑΑΑΑ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΜΟΥ .. ΘΑ ΤΟ ΛΕΩ ΠΑΝΤΑ ,,ΕΙΣΑΙΙΙΙΙΙΙΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ,,, ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙΣΤΑ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΟΥ ,,, Η ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΚΠΛΗΚΤΗ ΜΕ ΤΑ ΤΟΣΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΜΑΘΕΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνω με τα κορίτσια.Εισαι καταπληκτική στη δουλειά σου γιατί ολα τα κάνεις με αγάπη και...πάθος!!! Όσο για τη βιβλιοπρόταση...δεν θα την πρότεινα στον παιδικο σταθμο αν μου επιτρέπεται ,γιατί εκτός απο τις όμορφες εικόνες...το κείμενο ειναι κάπως...δυσνόητο.Αν το διαβάσει η παιδαγωγός καλό είναι να το προσαρμόσει με δικά της λόγια.Μαλλον το έκανες ήδη Φρου φρούκα.....Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πολύ όμορφο το αποτέλεσμα της δουλειάς που εκανες εσύ και τα αγγελούδια που έχεις! θα μπορούσες να με πληροφορήσεις σε παρακαλώ πολύ πως στερεώσατε τις πλαστελίνες;;με κόλλα ή μπορούν να στερεωθούν τα κομματάκια από μόνα τους επάνω;; είμαι λίγο καινούρια στο επάγγελμα και ακόμη μαζεύω εμπειρίες και γνώσεις! Σ' ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΠΙΝΕΛΙΑ...Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ;;;Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ;;;Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙΣ;;;ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ;;;
    ΔΕΝ ΞΕΡΩ...ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πέρασε από το μπλογκ μου, σε έχω προσθέσει σε ένα παιχνίδι το tag tag!
    http://maros-kindergarten.blogspot.com/2012/03/tag-tag-mama-from-greece.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή