Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Δημιουργία φωτογραφικού βίντεο


Πλησιάζει το τέλος της σχολικής περιόδου και πρέπει να φροντίσουμε για πολλά ακόμα. Αυτό που θα μπορούσαμε να προετοιμάσουμε είναι το αρχείο των φωτογραφιών που θα θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε στο βιντεάκι που θα φτιάξουμε για να πάρουν μαζί τους φεύγοντας. Σε αυτή την ανάρτηση θα σας δείξω βήμα βήμα πώς γίνεται ένα τέτοιο βιντεάκι.

Θα χρησιμοποιήσουμε το windows live movie maker που θα το βρείτε αν πατήσετε το κουμπί έναρξη που βρίσκεται κάτω αριστερά. Εάν κάποιος δεν το έχει θα μπορέσει να το κατεβάσει από το ίνετρνετ πληκτρολογώντας αυτή τη διεύθυνση

Έτσι λοιπόν μπορούμε να ξεκινήσουμε την ταινία μας. Αυτό που είπα προηγουμένως για το φάκελο με τις φωτογραφίες θα είναι μεγάλη βοήθεια αν  υπάρχει πριν ξεκινήσετε την ταινιούλα σας.

Μπαίνετε στο windows live movie maker και αντικρίζετε αυτή την εικόνα.
 


Επάνω αριστερά γράφει ότι μπορείτε να προσθέσετε φωτογραφίες και βίντεο. Πατήστε λοιπόν εκεί για να ξεκινήσετε την διαδικασία. Αμέσως θα μεταβείτε στα αρχεία σας κι εσείς θα επιλέξετε και θα ανοίξετε τον φάκελο στον οποίο έχετε όλες τις φωτογραφίες ή κάποια βίντεο. Επιλέγετε μία μία αλλά πάντα θα έχετε πατημένο το πλήκτρο control που βρίσκετε κάτω αριστερά στο πληκτρολόγιό σας. Όταν πια έχετε επιλέξει όλες τις φωτογραφίες πατάτε άνοιγμα και όλες θα φανερωθούν στην οθόνη του movie.




 
 
Στη συνέχεια μπορείτε να πατήσετε το διπλανό πλήκτρο από την προσθήκη φωτογραφιών που λέει προσθήκη μουσικής. Έχετε αποφασίσει από πριν ποια μουσική θέλετε να χρησιμοποιήσετε κι έτσι απλά πατάτε το κουμπί αυτό κι επιλέγετε τη μουσική σας. Ανάλογα πόσες φωτογραφίες θα χρησιμοποιήσετε θα βάλετε και μουσικά κομμάτια, καθώς μπορεί οι φωτογραφίες σας να είναι περισσότερες από τη διάρκεια της μουσικής ενός κομματιού.Αυτό θα το δείτε εύκολα καθώς επάνω από τις φωτ θα δείτε ότι εμφανίζεται μια πράσινη μπάρα που να γράφει τον τίτλο του τραγουδιού.
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Αν το τραγούδι τελειώνει νωρίτερα θα δείτε πάνω από τις τελευταίες φωτογραφίες να μην έχει αυτή την πράσινη μπάρα. Αν είναι λίγες οι φωτογραφίες που δεν έχουν τραγούδι, ή θα προσθέσετε ακόμα ένα ή καλύτερα να επιλέξετε ένα άλλο τραγούδι που θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια.Αν το τραγούδι σας δεν τελειώνει γιατί οι φωτογραφίες είναι λιγότερες, τότε θα πρέπει να πατήσετε 2 φορές πάνω στην πράσινη μπάρα και θα εμφανιστεί το μενού που έχει τίτλο επιλογές. Εκεί θα δείτε να γράφει σταδιακή εξασθένηση και θα επιλέξετε αργή μεσαία ή γρήγορη.

Το επόμενο στάδιο είναι να επιλέξετε θέμα αυτόματης ταινίας,Θα τα βρείτε στην καρτέλα που γράφει κεντρική(η αρχική που είχαμε χρησιμοποιήσει) στο κέντρο. Επιλέγετε αυτή που σας αρέσει και θα εφαρμοστεί σε όλες τις εικόνες.




Αριστερά από αυτά τα θέματα θα δείτε που γράφει τίτλος ή τίτλοι τέλους. Θα βάλετε τον κέρσορα πριν την πρώτη φωτογραφία και θα πατήσετε τίτλος. Αυτομάτως θα μπει μια μαύρη εικόνα που θα γράφει τίτλος. Θα σβήσετε τη λέξη αυτή και θα γράψετε τον τίτλο της ταινίας σας. Αν έχετε πολλά θέματα μπορείτε πριν από αυτά να βάλετε από έναν τίτλο. Όταν έχετε γράψει τον τίτλο σας,μπορείτε να αλλάξετε τη γραμματοσειρά ή το μέγεθος των γραμμάτων από την καρτέλα που γράφει μορφή, ή αν πατήσετε διπλό κλικ πάνω σε αυτό που γράψατε. Μπορείτε από εκεί να αλλάξετε το χρώμα του φόντου,ή τον τρόπο που θα εμφανίζεται ο τίτλος.





 Αν πάμε τον κέρσορα στο τέλος και πατήσουμε τίτλοι τέλους θα εμφανιστούν μαύρα εικονίδια που θα πρέπει και πάλι να πληκτρολογήσετε τις πληροφορίες για το βιντεάκι που φτιάξατε,το σχολείο, τις παιδαγωγούς την ημερομηνία και ότι άλλο νομίζετε. 


Υπάρχουν κάποιες καρτέλες που γράφουν εφέ κίνησης και οπτικά εφέ που σας βοηθούν να επιλέξετε που θα εμφανίζεται κάθε μία φωτογραφία. Δεν θα σας μιλήσω αναλυτικά γι αυτά καθώς σε αυτή την φάση που πρωτοξεκινάτε να φτιάχνετε βιντεάκι μόνο θα σας μπερδέψουν
  Η ταινία σας είναι έτοιμη. Μπορείτε να την δείτε στην οθόνη που υπάρχει στο πλάι. Έτσι θα δείτε αν θέλετε να διορθώσετε κάτι.

Το βιντεάκι σας είναι έτοιμο να αποθηκευτεί. Πατάτε πάνω αριστερά στο μπλε εικονίδιο και επιλέγετε την αποθήκευση έργου ως.

Το επόμενο στάδιο είναι να ξεκινήσει η αποθήκευση. Πάνω δεξιά έχει την επιλογή αποθήκευση ταινίας. Πατάτε το βελάκι για να φανεί η λίστα των επιλογών κι εσείς πατάτε για τον υπολογιστή. ΑΝ επιλέξετε να γίνει dvd υπάρχει η περίπτωση το βιντεάκι σας να κολλάει. Εκεί δεν έχω πολλά να σας πω. Εγώ χρησιμοποιώ ένα πρόγραμμα που μετατρέπει το βιντεάκι που αποθήκευσα σε ταινία.Λέγεται convert X to DVD.Σίγουρα υπάρχουν κι άλλα.

 
Καλή επιτυχία.
 

9 σχόλια:

  1. ΟΚ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΩ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΥΡΙΑ.ΑΓΧΩΘΗΚΑ ΤΩΡΑ......ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ...ΧΡΗΣΙΜΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. νικολλλ τι καλη δασκαλα που εισαι!!!!!!!!μας τα μαθαινεις ολα τοοοσο ευκολα, ευχαριστουμεεεεεεεε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τέλεια........παλι θα μελετήσω !!!!!
    αχ! Νικόλ, αχ! Νικόλ !!!!!!
    φιλιά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραίο και χρήσιμο Νικολέττα, σ'ευχαριστούμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχεις βραβειάκι προς παραλαβή. Μπράβο για σπουδαίο σου ιστολόγιο. Φιλικά. Τάνια.
    http://taniamanesi-kourou.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή