Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

28η Οκτωβρίου στον παιδικό σταθμό!


Οι ετοιμασίες για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου δεν λείπουν από την τάξη μας! Αυτό που αναφέρουμε στα τρίχρονα νηπιάκια μας, είναι ότι γιορτάζει η Ελλάδα μας, η χώρα μας(ακόμα κι αυτό σαν έννοια δεν την κατανοούν) Βέβαια όλα γίνονται με μεγάλη προσοχή, γιατί δεν θέλουμε με τίποτα να τα μπερδέψουμε να τους δημιουργήσουμε σύγχυση. Οι γνώσεις τους και ο πατριωτισμός τους μπορούν να μεγαλώσουν στην αντίστοιχη ηλικία! Όταν δηλαδή μεγαλώσουν κι αυτά λιγάκι!

Αφού λοιπόν είδαμε τη σημαία της Ελλάδας μας, παρατηρήσαμε τα χρώματά της τον τρόπο που είναι σχεδιασμένη, παίξαμε με τις σημαίες που έχουν διάφορα μεγέθη προκειμένου να τις βάλουμε στη σειρά με βάση το μέγεθός τους. Από την μικρότερη στη μεγαλύτερη(σειροθέτηση εικόνων). Στην αρχή ξεκινήσαμε με τρεις και στη συνέχεια προσθέσαμε άλλη μία. Αυτή την ιδέα την είχα δει κάποια στιγμή στο διαδίκτυο, απλά δεν μπορώ να θυμηθώ τη διεύθυνση.
 

Ένα άλλο παιχνίδι είναι αυτό της αντιστοίχησης ένα προς ένα! Μιας και μιλήσαμε για τον τρόπο που θα γιορτάσουμε την επέτειο αυτή(παρέλαση) τροποποίησα κάποιες παιδικές φιγούρες που βρήκα στο διαδίκτυο κι έτσι χρησιμοποιώντας τες κάναμε τις αντιστοιχίες των παιδιών που κάνουν παρέλαση με τις σημαίες που κρατάνε.


Σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε χρονικά, ελέγχουμε τα παιδιά σε ποιο στάδιο βρίσκονται αναπτυξιακά, κάνοντας κάποιες ασκήσεις. Θέλοντας λοιπόν να δούμε τον τρόπο που σχεδιάζουν γραμμές(πόσο σταθερό είναι το χέρι τους, αν καταλαβαίνουν την εντολή), τους ζητήσαμε να σχεδιάσουν γραμμές όπως αυτές της σημαίας, ή ότι άλλο θέλουν σε περίπτωση που δεν μπορούσαν να τις κάνουν. Πάντα όμως χρησιμοποιώντας μπλε και άσπρη κυρομπογιά.  Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό. Σχεδόν όλα τα παιδιά κατάλαβαν κι εκτέλεσαν την εντολή. Μόνο που την φωτογραφία θα την προσθέσω άλλη μέρα, για να δείτε κι εσείς με τη σειρά σας.

Σήμερα λοιπόν προσπαθήσαμε να βάψουμε την απλή ελληνική σημαία με τον σταυρό στην μέση! Και να το αποτέλεσμα. Αυτή θα κρατάμε την ημέρα της παρέλασης.
 
 
 
Τις επόμενες μέρες Θα κάνουμε κι άλλα  νοητικά παιχνίδια με βάση τη σημαία. Θα σας κρατήσω ενήμερους.

 

10 σχόλια:

  1. ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΟΛΑ ΝΙΚΟΛ!ΤΙΣ ΦΙΓΟΥΡΕΣ ΤΙΣ ΚΡΑΤΩ !!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι όμορφα Νικόλ μου.......τα σημαιάκια σας εκπληκτικά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολύ όμορφες δουλειές!!!! Μπράβο σας!!!! Ευχαριστώ και για την αναρτηση με τα γενέθλια την χρησιμοποίησα για τα νηπιάκια μου!!!Φιλιά!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νικολέττα μου άξια και καλή με τα τυχερά τα τρίχρονα!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νικολέττα μου άξια και καλή με τα τυχερά τα τρίχρονα!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο ΝΙκολεττάκι μου, σε θαυμάζω πολύ να το ξέρεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αχ και εμεις με αυτα τα σημαιακια του δωσαμε και καταλαβε...απο μεγαλο σε μικρο απο μικρο σε μεγαλο με καθετη φορα ,με οριζοντια φορα....τ εξαντλησαμε τ σειροθετηση....συγχαρητηρια για τη δουλεια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τυχερά τα παιδακια σου.. χρόνια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή