Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Το πασχαλινό μας φαναράκι

Να και το φαναράκι που θα πάρουν φέτος τα βρεφάκια μας!!! Η κατασκευή  τους έγινε σε πολλά στάδια. Πρώτα ζητήσαμε από τους γονείς να φέρουν ένα δίλιτρο χάρτινο κουτί από φρέσκο γάλα το οποίο θα το είχανε τυλίξει με χαρτοταινία προκειμένου να βαφτεί ευκολότερα. Στη συνέχεια τα βρεφάκια μας έβαψαν το κουτί τους με τέμπερες χωρίς να χρησιμοποιήσουν πινέλο καθώς δεν θα ήταν εύκολο για τα ίδια να καλύψουν με μπογιά όλη την επιφάνεια. Κι από την άλλη με αυτόν τον τρόπο βαψίματος δουλέψαμε την αίσθηση της αφής στο έπακρο. Δεν θα σας περιγράψω τη σκηνή του βαψίματος, υπάρχουν και τα ντοκουμέντα. Το σίγουρο είναι ότι θα ευχαριστήσω την @Vasiliki Kyriakaki για τη βοήθεια που μας έδωσε αυτές τις δύσκολες ώρες!!!!!!!!!!!  




 Στο σπίτι πια, σχεδιάζω παράθυρα, πόρτες φεγγίτες, τους χαράζω με το κοπίδι και στη συνέχεια κόβω όλα αυτά με ένα λεπτό ψαλιδάκι για τα νύχια. Αρκετά δύσκολη εργασία θα έλεγα. Γίνεται άλλος ένας φεγγίτης στην κάθε πλευρά της σκεπής για να αερίζεται καλύτερα το φαναράκι.  Έπειτα βάφονται όλα τα πλαίσια με τέμπερα και λεπτό πινέλο.



Για τη σκεπή χρησιμοποίησα κλαδάκια από ελιά ή άλλα δέντρα, αρκεί να είναι λεπτά. Ο καλός μου ο πατερούλης φρόντισε να μου τα ετοιμάσει και να μου τα φέρει από τον Ωρωπό όπου και μένει με την μητέρα μου εδώ και λίγα χρόνια λόγω σύνταξης. Τα κόψαμε μαζί με το σύζυγο γιατί το κλαδευτήρι θέλει αντρικά χέρια. Κακά τα ψέματα! Με την θερμόκολλα κολλήθηκαν όλα τα ξυλαράκια στις σκεπούλες καιβουαλά!
 

Από εκεί και ύστερα έρχεται η διακόσμηση! Ότι είχε μείνει από τις κάρτες σε χαρτί, χαρτονάκια, αλουμινένια από το νες καφέ,  όλα μαζί έγιναν λουλουδάκια και κολλήθηκαν με τη σειρά τους κάτω από τα παράθυρα.  Μπήκε και το ρυζόχαρτο από την εσωτερική πλευρά των 2 παραθύρων και της μιας πόρτας(στη μία πόρτα έκοψα τελείως το χαρτονάκι και μπήκε ρυζόχαρτο ενώ στη άλλη το έκοψα με τέτοιο τρόπο για να μπορούν ανοίγοντάς τη να ανάβουν το κεράκι-τοποθέτησα ένα χερούλι για να μπορούν αν την ανοίγουν). Στους φεγγίτες δεν έβαλα ρυζόχαρτο για να αερίζεται το εσωτερικό του φαναριού.

Τέλος μπήκε το χερούλι το οποίο ήταν από σύρμα πίπας. Έκανα μια τρύπα από το πάνω μέρος της σκεπής μέχρι την άλλη μεριά και πέρασα το σύρμα.

Κολλήθηκε και το κεράκι που μας έφεραν με θερμόκολλα και  ιδού το αποτέλεσμα!

Άξιζε τη δουλειά του!

Να και αυτά που έφτιαξα για να τα προσφέρω σαν δωράκια!
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ! ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

15 σχόλια:

  1. Πωπωπω Νικολέττα!!!!!!!!!Είναι τέλεια,με φοβερές λεπτομέρειες και τόσο όμορφα αναμμένα!!!Και το βάψιμο με το χέρι όλα τα λεφτά!!!!!!!!! Μπράβο σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΙΘΑΝΟ ΝΙΚΟΛΕΤΑ! ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΝΙΚΟΛΕΤΑ !!!ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ !!ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. έγραψες ιστορία στο φαναράκι λέμεεε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΞΙΖΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ...ΑΠΟΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!~!!!! ΧΑΡΑΣ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΡΑΚΙ ΣΟΥ....ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια! Πραγματικά είναι μι υπέροχη ιδέα την οποία θα έλεγα ότι την πήρα από το ίντρενετ. Ξέχασα να το αναφέρω! Πρόκειται για μια ταΐστρα πουλιών. Μπορείτε να δείτε στην συντόμευση που σας βάζω ποια ήταν η πρωτότυπη ιδέα!http://www.chic-steals.com/2012/07/kiddie-craft-diy-bird-feeder-from-parents-magazine.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι μεράκι!!!! Τι δουλειά!!!! Τι λεπτομέρεια!!!! ΜΠΡΑΒΟ σου και μόνο ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!!!! Είσαι Φοβερή! ΛΕΤΤΑ από ΑΘΗΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή