Παρασκευή, 5 Απριλίου 2013

Η Άνοιξη επρόβαλε!


Η Άνοιξη επρόβαλε εμπρός βήμα ταχύ…

Η Άνοιξη ήρθε στην τάξη μας και γέμισε με γέλια,  χρώματα και κατασκευές. Η πόρτα μας καλωσορίζει καθημερινά με το ανοιξιάτικο πρόσωπό της τα παιδιά μας και το στεφάνι που φτιάξαμε μαζί στέλνει μήνυμα ότι σιγά σιγά ετοιμαστείτε. Έρχεται το Πάσχα.
 
Πρώτα έβαψε το καθένα από ένα χαρτί
 
Στη συνέχεια έκοψα διάφορα σχέδια και τα κόλησσα
 πάνω σε πράσινο χάρτινο πιάτο
 
 
Τα πατρονάκια
 
 
 
Με την κυρία Κατερίνα(τη σπουδάστρια των ΙΕΚ) έκαναν τυπώματα με πατατο-καροτο-σφραγιδούλες πάνω στα φτερά της πεταλούδας που αυτή τη στιγμή διακοσμεί το ταβάνι μας!
 

 
Το σώμα της είναι από μεγάλο χάρτινο ρολό
τυλιγμένο με λωρίδες από γκοφρέ, κι έχει προστεθεί
σύρμα πίπας για τις κεραίες και μπαλάκια γκοφρέ για μάτια
 
 Και η Μέλα και ο Πάρης περιμένουν με τα ανοιξιάτικα ρούχα τους να γεμίσει ο τοίχος με τις εργασίες των παιδιών.   Τον Απρίλη, που είναι ο δεύτερος μήνας της Άνοιξης, είναι η γιορτή του βιβλίου. Με αφορμή το γεγονός ότι οι γονείς μας ζητάνε τα τραγούδια που μαθαίνουμε στην τάξη με τα παιδιά, φτιάχνουμε πάντα το βιβλίο των τραγουδιών. Τα παιδιά επιμελούνται το εξώφυλλο το οποίο περικλείει όλη αυτή την δουλειά. Ηχογραφώ τα τραγούδια σε CD κι έτσι όλο αυτό το πακέτο βοηθάει τους γονείς να τραγουδούν μαζί με τα παιδιά τους ακόμα και τραγούδια που δεν είναι γνωστά σε αυτούς. Με αυτόν τον τρόπο γιορτάζουμε τη γιορτή αυτή, ακόμα και από αυτή την μικρή ηλικία. 

 Το βιβλίο περιέχει γύρω στα 35 τραγούδια! Τραγούδια που
 λέμε στην τάξη από την αρχή της χρονιάς

6 σχόλια:

 1. ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ! ΚΑΙ Η ΙΔΕΑ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΑΑΑ ΩΣΤΕ ΕΔΩ ΧΑΘΗΚΕς!.ΟΚ ΣΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΝΤΑΜΟΙΨΕς.ΚΑΛΗ ΑΝΟΙΞΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ !!!!!!!!!!!!!!ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ !!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. φοβερή η ιδέα με το βιβλίο των τραγουδιών !!!!
  και οι κατασκευούλες σας για την άνοιξη...σούπερ !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ! ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΟΥ ΤΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΜΕΝΩ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟ. ΜΠΡΑΒΟ-ΜΠΡΑΒΟ-ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!! ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ Β' ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΟΥ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ. ΨΑΧΝΩ ΕΙΚΟΝΙΤΣΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑΡΑΚΙ Μ' ΑΥΤΕΣ. ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ? ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ!!! -ΛΕΤΤΑ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Καλησπέρα συνονόματη! Νοιώθω μεγάλη ικανοποίηση κάθε φορά που διαβάζω τέτοια μηνύματα. Αυτά με κάνουν να προσπαθώ ακόμα πιο πολύ για το καλύτερο για την τάξη μου! Θα σου έλεγα να μου έγραφες στο ε μαιλ μου (που θα το βρεις παρακάτω ή στο προφίλ μου) ένα μήνυμα κι έτσι να βρούμε μια λύση σε αυτό που ζητάς! Να είσαι καλά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή