Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Η Αποκριά μια τρελή χαρά!


Πέρασε το καρναβάλι με τους τρελούς χορούς και ντυθήκαμε μασκαράδες μεγάλοι και μικροί!
Στην αρχή για να μπούμε στο πνεύμα της αποκριάς και να καταλάβουν τι ειναι η αποκριά, έφερα καπέλα περούκες μαντήλια και μασκαρευτήκανε! Βάψαμε α πρόσωπα με σχεδιάκια και κάθε μέρα είχαμε γλέντια και χαρές.
 
 
 
Τα βρεφάκια μας επιμελήθηκαν βασικά σημεία της διακόσμησης της στολής τους και την Τετάρτη έφυγαν καμαρωτά καμαρωτά ντυμένα σαν κλόουν! Το χάρηκαν πάαααααρα πολύ! Κι εμείς όμως περισσότερο! Γιατί το αποτέλεσμα, «το πακέτο», ήταν υπέρ του δέοντος καλό! Διασκέδασαν με την όλη διαδικασία δουλεύοντας τους λεπτούς τους χειρισμούς και τον οπτικοκινητικό συντονισμό, παρατήρησαν τα χρώματα, τα σχήματα, μα πάνω από όλα περάσανε ωραία!
Με τα αποτυπώματα κι από τις δύο παλάμες έγιναν οι μάσκες.
Και με τα ασημένια τους ή χρυσά δακτ. αποτ. τις στόλισαν. Αντί για
λάστχο, βάλαμε μια λωρίδα από χαρτόνι κι έτσι δεν χάλασε το σχήμα
της μάσκας.






 
Κάναμε ένα φύλλο εργασίας που είχε θέμα: Τι στολή θα φορέσω ή θα ήθελα να φορέσω  Αφού πρώτα μου είπαν ή μου έδειξαν σε φυλλάδιο με στολές τη στολή που θέλανε ή θα φορούσαν τις απόκριες, στη συνέχεια έβαψαν τη  μεγενθημένη φωτοτυπία με την στολή τους. Έπειτα έβαλαν κόλλα με πινέλο και κόλησαν τη στολή τους στο χαρτί  και γύρω από αυτή σερπαντίνες!
 

 

Μιλήσαμε για την Καθαρά Δευτέρα όχι για να μάθουν τι είναι , αλλά σαν ένα ξεχωριστό γεγονός με πολλά διαφορετικά από την καθημερινότητα στοιχεία που πρόκειται να το ζήσουν άμεσα.  Είδαν στην τηλεόραση ένα dvd με  μία σύνθεση εικόνων και βίντεο για την Καθαρά Δευτέρα(φαγητά που θα φάμε, το πέταγμα του χαρταετού, το Γαϊτανάκι να το χορεύουν παιδιά που είναι μασκαρεμένα και  άλλα).

 

Μιας και δουλεύαμε τα μέρη του προσώπου τι καλύτερο από το να φτιάξουν ένα πάνω στο χαρταετό Αφού πρώτα άπλωσαν την κόλλα πάνω του, στη συνέχεια κόλλησαν τα χαρακτηριστικά. Και να το αποτέλεσμα!



 

Κι αφού ήρθαμε όλοι κοντά χέρι με χέρι στο χορό, είδαμε τις κορδέλες να γυρνάνε και κάναμε μια ευχή έτσι να γυρίζει όμορφα η γή μας!( Το Γαϊτανάκι της αγάπης)  Κι έτσι μες τη ζάλη του κεφιού αποχαιρετήσαμε την Αποκριά!

 
 
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!!!!
 

 

 

7 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ!!!!! ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!!!!! ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νικολεττάκι μου!!!Δουλεύεις πραγματικά με την καρδιά σου!!!!Σε θαυμάζω!!!Και του χρόνου κοριτσάκι μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ...ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ολα υπεροχα ,,,ολο χαρουμενες φατσουλες ,,που δειχνουν ποσο καλα περνουν μαζι σου !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΜΑΜΑ.....
    ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαριαλένα μου, καρδούλα μου! Χαίρομαι που σου αρέσουν όλα αυτά! Και ν αξέρεις δεν θα σε αποθαρρύνω να κάνεις αυτό το επάγγελμα! Σ' ευχαριστώ για την συμπαράσταση και την κατανόηση που δείχνεις! Σε αγαπάω πολύ!

      Διαγραφή