Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013

Το σπίτι των αισθήσεων (όραση, ακοή)
 Η ηλικία των βρεφών που απευθύνονται οι δραστηριότητες που περιγράφω είναι 2 χρόνων. Έχουμε ξεκινήσει να μιλάμε για το σώμα μας και να κάνουμε διάφορες δραστηριότητες για να αντιληφθούν τα μέλη τους και τον τρόπο που μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν.

Με το πλαστικοποιημένο πρόσωπο δουλέψαμε αρκετά. Πρώτα παίξαμε παιχνίδια, είπαμε τραγούδια που αφορούσαν τα χαρακτηριστικά του προσώπου και στη συνέχεια εμφανίστηκε το"πρόσωπο"! Από εκεί και ύστερα δουλέψαμε τις αισθήσεις: Τι κάνω με τα μάτια μου, με τα αυτιά μου!  


 Και στη συνέχεια ήρθε το σπίτι των αισθήσεων και όχι των παραισθήσεων!!!!!!!!!!!! Μας βοηθάει να επικεντρωνόμαστε σε μία αίσθηση την φορά και να βλέπουμε τη χρήση κάθε οργάνου που έχουμε στο πρόσωπό μας.
 
 


  

  
Αφού παρατηρούσαν από την κλειδαρότρυπα το καρτελάκι στη συνέχεια έβρισκαν αυτό που είδαν από τα μπροστινά τους καρτελάκια. 


 Είδαμε ένα αυτοκινητάκι που υπήρχε στο άλλο μπαλκόνι. Στη συνέχεια παρατηρήσαμε μικροσκοπικά αντικείμενα με το μεγεθυντικό φακό. Κάναμε συγκρίσεις.Θα ακολουθήσουν δραστηριότητες για τις υπόλοιπες αισθήσεις.

10 σχόλια:

 1. Νικολέττα μου, κάνεις πολύ όμορφα πράγματα με τα παιδάκια σου, μου άρεσε πολύ το σπιτάκι των αισθήσεων. Κρατάω τη φωτογραφία σου με το μικρό που το σηκώνεις να δει με τα κυαλια του. Έτσι πάντα να είσαι δίπλα τους και να τα βοηθάς να κοιτάζουν μακριά! Μπράβοοοοοοοοοο!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΑΧ ΤΙ ΜΙΚΡΟΥΛΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΟΥ
  ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΑΚΑΘΕΚΤΗ..ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ
  ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ !!!!!!!!!! ΤΤΥΧΕΡΑ ΤΑ ΜΙΚΡΟΥΛΙΑ ΣΟΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τι όμορφα πράγματα τους κάνεις!!!!!!!! Μπράβο Νικολέττα!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. εισαι απιστευτηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη!!!!! ΣΕ ΘΑΥΜΑΖΩ !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Νικόλ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  τι φοβερά πράγματα.......χιλια μπράβο!!!!!!!!!!!!!!!!!\
  δεν έχω λόγια!!!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή