Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Η γιορτή της μητέρας στο σταθμό!


Έχουν ήδη προηγηθεί δύο αναρτήσεις για τη γιορτή της μητέρας! Αυτή τη φορά όμως γίνεται για να σας δείξω ότι έγινε στον παιδικό σταθμό αυτό το χρονικό διάστημα μέχρι τη σημερινή μέρα όπου και κάναμε την γιορτούλα μας γι' αυτές!

Εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω την Αριάδνη Ευαγγελοπούλου, την Κατερίνα Παπαευθυμίου και τη Δέσποινα Παρτάλα! Και οι τρείς είναι νηπιαγωγοί. Η κάθε μία με βοήθησε με τον τρόπο της ήτε χρησιμοποιώντας ιδέες τους, ήτε με υλικό που με προμήθευσαν! Δεν θα πρέπει να ξεχάσω τις σπουδάστριες των ΙΕΚ που καθημερινά βρίσκονται κοντά μας και μας βοηθούν τόσο μα τόσο πολύ!

Ασχοληθήκαμε, λοιπόν, με τα σχήματα κι έτσι μάθαμε να κάνουμε το σχήμα της καρδιάς! Ζήτησα από τα παιδιά να σχεδιάσουν μια μεγάλη καρδιά πάνω σε ένα Α4 χαρτί, να γράψουν το όνομά τους και να ζωγραφίσουν κάτι όμορφο για τις μαμάδες τους! Το αποτέλεσμα με ενθουσίασε, γιατί πραγματικά έκαναν τις πιο μεγάλες καρδιές που έχω δει, αλλά και τις πιο όμορφες! Στη συνέχεια τις κόλλησαν σε δυο χαρτόνια! Αυτές θα στόλιζαν την αυλή μας την ημέρα που θα υποδεχόμασταν τις μανούλες!



Εδώ και μία εβδομάδα ασχολούμασταν με την κατασκευή της κάρτας. Πρώτα έκοψαν όλα τα χαρτονάκια. Στη συνέχεια στόλισαν τα γράμματα(4 γράμματα, 4 υλικά, 4 τραπέζια, τα παιδιά πέρασαν από όλα προκειμένου να τα στολίσουν). Το επόμενο βήμα ήταν να αναφέρουν τους λόγους για τους οποίους αγαπούν τη μητέρα τους. Έπρεπε να αντιγράψουν στην κάρτα τους τη φράση "Μαμά σε αγαπάω πολύ". Ακόμα ζωγράφισαν την πιο ωραία τους ζωγραφιά για εκείνη. Και τέλος, αφού "έγραψαν" τη λέξη μαμά χρησιμοποιώντας τα κομμένα γράμματα(όποια παιδιά δυσκολεύονταν υπήρχε μια φωτοτυπία με τη λέξη μαμά για να την βλέπουν), στη συνέχεια τα κόλλησαν με τη σωστή σειρά σε κάθε φύλλο! Από αριστερά προς τα δεξιά.





Το δωράκι που θα ετοιμάζαμε ήταν της Άρτας το γεφύρι!!!!!!!!!!!! Ξεκίνησα με την ιδέα(τι πιο φυσιολογικό) να το φτιάξουμε μαζί με τα παιδιά. Στην πορεία διαπίστωσα ότι δεν έγινε σωστή επιλογή υλικών λόγω επικινδυνότητας(επιπλέον δεν είχαμε αρκετό χρόνο στη διάθεσή μας) αποφάσισα να το φτιάξω μόνη μου. Έφτιαξα κολιέδες χρησιμοποιώντας τα εσωτερικά άσπρα καπάκια του γάλακτος. Όταν τελείωσαν τα κολιεδάκια, διαπίστωσα ότι είχα κόψει κοντύτερα μερικά κορδόνια. Έτσι λοιπόν τα κολιεδάκια μετατράπηκαν σε μπρελόκ. Σχεδίασα πάνω σε χαρτόνι το σχήμα ενός κουτιού καρδούλα και τα παιδιά το έκοψαν. Μέσα σε αυτό βάλαμε το μπρελόκ.



Αφηγήθηκα την ιστορία της μικρής Φιλιώς που ήθελε να γράψει την κάρτα για τη μητέρα της και δεν ήξερε. Το βιβλίο λέγετε "Πώς γράφεται η λέξη ΜΗΤΕΡΑ;" Στη συνέχεια συμπλήρωσαν ένα φύλλο εργασίας.

Από ποιό γράμμα αρχίζει η κάθε λέξη; Βάλε την κάθε λέξη δίπλα στο γράμμα της κάθε σειράς. Και στη συνέχεια ζωγράφισέ τη!





Κι έφτασε η σημερινή ημέρα. Στολίσαμε το χώρο της αυλής, κρεμάσαμε ένα πανό για τις μανούλες και όταν όλοι μαζεύτηκαν, αρχίσαμε. Είπαμε τα τραγουδάκια μας και στη συνέχεια διάβασα-αφηγήθηκα ένα παραμύθι που μου έδωσε η Δέσποινα Παρτάλα. Παραστατικά, σαν να βρισκόμουν στην τάξη μόνη μου με τα παιδιά.

                                     

Στο τέλος όλοι πήραν τα δώρα τους και μας αποχαιρέτησαν!  
Οι μαμάδες ευχαριστήθηκαν πολύ με τη γιορτούλα που τους σκαρώσαμε δασκάλες και παιδιά μαζί, συγκηνήθηκαν κι έδωσαν στα παιδιά τους ένα μεγάλο φιλί! Τα παιδιά υποσχέθηκαν να μην ξεχαστούν να πουν χρόνια πολλά στη μανούλα την Κυριακή!

6 σχόλια:

  1. ΠΩ ΠΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΓΙΟΡΤΗ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΡΙΞΑΤΕ
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΙΚΟΛΕΤΑ, ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΥΠΕΡΟΧΑ!!! ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ!!! ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΜΟΥ ΠΟΣΟ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ Η ΓΙΟΡΤΟΥΛΑ ΣΟΥ !!!ΕΙΣΑΙ ΦΟΒΕΡΗ ,ΜΕΤΑΔΙΔΕΙΣ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑΚΙΑ ΣΟΥ .ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΩ!!!ΜΑΚΑΡΙ Η ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΝΑ ΣΕ ΕΙΧΕ ΔΑΣΚΑΛΑ,ΜΑΚΑΡΙΙΙΙ!!!!
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!!
    ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ.ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πανάξιααααααααααα Νικολέτα μου!!!!!!!!!!!!! ότι κάνεις το κάνεις τόσο προσεγμένα .. αυτό μ ου αρέσει σε σένα ..τίποτα του ποδαριού ,, μπράβο σου ,, χίλια μπράβο!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νικολέττα μου, σου αξίζουν πολλά μπράβο για την τόσο υπέροχη δουλειά που κάνεις και μοιράζεσαι μαζί μας....περιέγραψες μια μέρα που θα ήθελα πολύ να ζήσω κι εγώ με το παιδί μου στο σχολείο του, μια γιορτή που καμιά μανούλα δε θα ξεχάσει!!! Και όπως πάντα,έδωσες πάλι τον καλύτερο εαυτό σου!!!! Σ'ευχαριστώ πολύ για την αναφορά και με συγχωρείς που διαβάζω τώρα την ανάρτηση σου, με τη μαμά εδώ δε μένει χρόνος για υπολογιστή,χαχαχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή