Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Οι εκλογές ήρθαν στην τάξη μας!

Δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ με τις εκλογές γιατί το θέμα μας γι' αυτή την εβδομάδα είναι τα έντομα! Εχθές όμως είχα την ευκαιρία να δω αξιόλογες δουλειές στο facebook από αξιόλογες συναδέλφισσες και μπορώ να πω ότι προβληματίστηκα πώς να ενσωματώσω στο θέμα μας τις εκλογές. Έτσι λοιπόν, η μέρα μας ξεκίνησε με μια ιστορία. Τα έντομα κάνουν εκλογές. Η ιστορία (που την σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή) έδωσε το έναυσμα για συζήτηση. Μπορώ να πω ότι πολλά ήταν ενημερωμένα για το θέμα και μάλιστα είχαν και άποψη. Τελικά τους πρότεινα να κάνουμε εμείς τα έντομα που κάνουν εκλογές κι έτσι να διαλέξει ο καθένας από ένα. Όλοι ήθελαν την πεταλούδα γι' αυτό η μοιρασιά έγινε από μένα! Στην τύχη! Στην πορεία έπρεπε να κάνουν τις δηλώσεις τους. Έτσι λοιπόν ένα ένα παιδί -έντομο σηκώθηκε και είπε τι θα έκανε αν το ψήφιζαν για αρχηγό τους(κράταγαν μπροστά τους την  κάρτα του εντόμου που είχαν πετύχει. Το σκαθάρι θα έσκαβε και θα έφτιαχνε σπίτια, η αράχνη εκτός από σπίτια θα έφτιαχνε σχολεία από ιστό, η πεταλούδα θα ομόρφαινε τον κόσμο, η κάμπια θα έφτιαχνε κι εκείνη σπίτια με τα κουκούλια της και μια μαγική πύλη για να κρατάει τους κλέφτες απ' έξω καιτο μυρμήγκι θα κουβαλάει φαγητό σε όλους. Το κουνούπι δήλωσε ότι αν δεν το ψήφιζαν θα τους έπινε το αίμα! Είπαν κι άλλα πολλά με τη βοήθειά μου. Δηλαδή τους ρώταγα τι μας προσφέρει το κάθε έντομο ή τι κάνει κάθε μέρα στη ζωή του κι έτσι έβγαιναν οι δηλώσεις τους. Στη συνέχεια έπρεπε να ψηφίσουν. Τραβήξαμε το κουκλοθέατρο για παραβάν και πάνω σε ένα τραπέζι έβαλα όλες τις κάρτες τους με τα έντομα (στο κάτω μέρος έγραψα το όνομα του εντόμου),άσπρα χαρτιά για ψηφοδέλτια μολύβι και το κουτί της ραπτομηχανής για κάλπη. Είχε κι έτοιμη τρύπα από πάνω.

 Ένα ένα παιδί έγραφε στο ψηφοδέλτιο το έντομο αντιγράφοντας την λέξη από τις καρτέλες και στη συνέχεια στην κάλπη.

Στο τέλος έγινε η καταμέτρηση και βγήκε το αποτέλεσμα. Εκτός από τρία παιδιά, όλοι οι άλλοι ήθελαν την πεταλούδα. Είμαι σίγουρη ότι οι δηλώσεις της πεταλούδας δεν ήταν το κίνητρο της ψηφοφορίας όσο ότι αρέσει σε όλους σαν έντομο. Από την αρχή το έδειξαν άλλωστε. Όπως και να έχει όλους χαροποίησε το αποτέλεσμα και η φωτογραφία είναι ξεκάθαρη. Χαίρομαι που πέρασε τόσο όμορφα η μέρα μας, με μια δραστηριότητα που προέκυψε εξολοκλήρου στη στιγμή. 


7 σχόλια:

  1. Επίκαιρο το θέμα «Τα έντομα κάνουν εκλογές» κ. Νικολέττα ….. για άλλη μια φορά τέλειααααααα δουλειά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραία και επίκαιρη η προσέγγιση σας Νικολέττα, μπράβοοοο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλως σε βρηκα κι εγω !!!!τι πανεμορφο μπλογκ ειναι αυτο!!!μπραβο σου!!!χαιρομαι που σε βρηκα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΦΡΟΥ ΦΡΟΥ ΣΕ ΧΑΣΑΜΕ . ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΙΔΈΑ ΣΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΜΑΔΕΣ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πανέξυπνη η ιδέα των εκλογών.Χίλια μπράβο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή