Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Πασχαλινές κάρτες


Με τη σημερινή ανάρτηση θα σας δείξω βήμα- βήμα την κατασκευή μιας κάρτας που  φτιάξαμε πέρυσι με τα παιδιά της τάξης μου! Είναι λίγο δύσκολη η κατασκευή της αλλά το αποτέλεσμα σε ανταμείβει! Ξεκινάμε!
Έχω δώσει στα παιδιά και έχουν κολλήσει μικρά κομματάκια από διάφορα χαρτόνια πάνω σε ένα αυγό από κουτί δημητριακών και το έχουν περάσει από πάνω με ατλακόλ για πιο σταθερό αποτέλεσμα. Στη συνέχεια σχεδιάζω πάνω στο αυγό μια τεθλασμένη γραμμή που να δίνει την αίσθηση ότι το αυγό έχει ραΐσει.

Η κάρτα Kinder έκπληξη!!!!


Κόβουμε πάνω σε αυτή τη γραμμή.




Κόβουμε ένα ίδιο κομμάτι με το πάνω μέρος του σπασμένου αυγού χρησιμοποιώντας ένα χαρτί πιο χοντρό από το Α4.




Βάζω κόλλα ΜΟΝΟ στο πάνω μέρος(στο τόξο που δημιουργεί η καμπύλη του αυγού).


Εάν πάει παρακάτω η κόλλα τότε το κοτοπουλάκι δεν θα μπορεί να κινείται άνετα στην αυγουλοθηκούλα του) 






Το κολλάω πίσω από το πάνω μέρος του αυγού.






Παίρνω το επιπλέον χαρτονάκι που έχω κόψει και το τοποθετώ μέσα στην αυγουλοθηκούλα που έφτιαξα.
Αυτό θα είναι το κοτοπουλάκι. Πάνω στο κεφάλι του μοιάζει σαν να κουβαλάει έν αβιβλίο. Αυτό ΄θα χρησιμέψει για να κρατάει το κοτοπουλάκι στη θέση του.



Βάζω λοιπόν μόνο το πάνω μέρος μέσα στη θηκούλα και συρράπτω με προσοχή αριστερά και δεξιά από το χαρτονάκι- κοτοπουλάκι και κάτω από το μακρύ μέρος του(το βιβλίο που λέγαμε), έτσι ώστε να κουνιέται πάνω κάτω το χαρτονάκι-κοτοπουλάκι αλλά να μην φεύγει από τη θηκούλα.




Βάζω κόλλα στο κάτω μέρος του κίτρινου χαρτονιού(από μπροστά) και  κολλάω επάνω του το κάτω μέρος του αυγού.
Βάζω κόλλα από την πίσω όψη του κάτω αυγού(σε όλη την επιφάνεια και μόνο στο κάτω μέρος του αυγού) και το τοποθετούμε πάνω στην κάρτα.












Το πάνω μέρος βλέπετε δεν έχει κολλήσει πάνω στην κάρτα.
Η κάρτα μας είναι έτοιμη. Αν θέλετε προσθέτετε κάτι ακόμα. Εγώ της πρόσθεσα ένα μικρό φιογκάκι. Από εκεί την πιάνουμε για να ανοιγοκλείσουμε το αυγό και να φανεί η Kinder έκπληξη.








Μια άλλη πρόταση προηγούμενων χρόνων.


Η κάρτα από ανακυκλωμένο χαρτί που φτιάξαμε μαζί με τα παιδιά. Ξέρετε! Πολτοποιούμε διάφορα χαρτιά, τοποθετούμε το χαρτοπολτό σε ένα ταψί με νερό. Βυθίζουμε μια σήτα και τη σηκώνουμε και με προσοχή την αναποδογυρίζουμε πάνω σε vettex. ΑΝ θέλουμε προσθέτουμε χρώμα για να φτιάξουμε πολύχρωμα χαρτιά.



Είναι λίγο ταλαιπωρημένες, όμως δεν έχουν χάσει την ομορφιά τους


Σύντομα θα σας δείξω και τη φετινή μας καρτούλα.











7 σχόλια:

  1. MΠΡΑΒΟΟΟΟΟ
    ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ ΧΑΡΤΑΚΙΑ...ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ
    ΚΑΙ ΜΕ ΩΡΑΙΑ ΧΡΩΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ ΠΟΛΥ ΟΙ ΚΟΤΟΥΛΕΣ ΣΟΥ!!!ΜΠΡΑΒΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΓΕΙΑ ΣΟΥ. ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΥ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ. ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟ ΑΒΓΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ. ΠΩΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑΚΙ, ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γράψε μου το ε μαιλ σου να δω πως μπορώ να σου στείλω περισσότερες πληροφορίες ή κάποιον αλλο τρόπο για ν ατο καταλάβεις ! Πάντως να ξερεις το πάνω μέρος του αυγού είναι σαν τσεπούλα που μέσα της μπαινο-βγαίνει το κοτοπουλάκι! Η κολλα μπήκε μόνο εκεί που δείχνω στην φωτογραφία Στις άκρες(γύρω-γύρω στο πάνω μέρος)

      Διαγραφή
  4. Τέλειες οι κάρτες αλλά η πρώτη ,μου άρεσε πολύ!!!!Μπράβο Νικολέττα μου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τέλειες και με απλά υλικά μπραβοοοοοοοο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή