Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Το Pitsinoξενοδοχείο!(Ζώα σε χειμερία νάρκη)


Ο Χειμώνας σε λίγο φεύγει! Παρόλα αυτά το κρύο είναι τσουχτερό και είναι σαν να μπήκε τώρα ο Χειμώνας. Τις τελευταίες μέρες ασχοληθήκαμε με τα ζώα που πέφτουν σε χειμέριο λήθαργο και χειμερία νάρκη. Η σημερινή μου ανάρτηση δεν θα αναφερθεί σε όλο το πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε, αλλά σε συγκεκριμένη δραστηριότητα την οποία δανείστηκα από τη φίλη μου και πολύ καλή νηπιαγωγό, Ελένη. Η γνωστή μας Pitsina!

Σκέφτηκα όμως ότι θα έπρεπε να προσθέσω (με την άδειά της)και το προσωπικό στοιχείο σε αυτήν την τόσο επιτυχημένη δραστηριότητα και κατασκευή.

Να λοιπόν τι καταφέραμε.



Η δραστηριότητα για μας άρχισε με το να φτιάξουμε μια ιστορία. Εγώ τους έδωσα την αρχή κι εκείνα συμπλήρωσαν σιγά σιγά το "πάζλ" της. Τους έδωσα κάποιες εικόνες και θέτοντάς τους ερωτήσεις φτιάχτηκε η ιστοριούλα μας.












Εφόσον λοιπόν τα ζώα μας στην ιστοριούλα οδηγήθηκαν στο ξενοδοχείο για να κοιμηθούν, φτάσαμε κι εμείς σαν τάξη στην πανέξυπνη αυτή κατασκευή του δικού μας ξενοδοχείου. Για πότε έκαναν ένα ένα τα βήματα που έπρεπε μέχρι να το τελειώσουν, δεν μπορείτε να φανταστείτε. Το κίνητρο γι' αυτά ήταν το παιχνίδι με τους ήρωες της ιστορίας τους. Σκέφτηκα όμως ότι θα ήταν κρίμα μια τόσο καλή δραστηριότητα να έχει αρχή και τέλος μέσα στην τάξη. Γι 'αυτό τα ζώα δεν "μπήκαν" μόνιμα στα δωμάτιά τους. Αφού τα έκοψαν, τα πλαστικοποίησα και μπήκαν στην κολλημένη θήκη πίσω από το ξενοδοχείο.






Επιπλέον κάθε ένα παιδί σχημάτισε τα κεραμίδια του ξενοδοχείου του. και τα παιδιά που ήξεραν να γράφουν το όνομά τους το έγραψαν πίσω από κάθε καρτελάκι προκειμένου να βρίσκονται αν μπερδευόντουσαν.


Η ιστοριούλα τυπώθηκε και έγινε βιβλίο που θα συνοδεύσει την κατασκευή- παιχνίδι. Πες τε μου τώρα: Η πανέξυπνη αυτή δραστηριότητα, πόσους στόχους κάλυψε; Κλείνω με αυτήν την ερώτηση




Hasta la vista!!!!!!!!!!

6 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ,,ΠΟΥ ΕΒΑΛΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΟΥ ΠΙΝΕΛΙΑ ..ΠΟΛΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ,,, ΚΙ ΕΓΩ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΣΑΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ,,ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ,, Η ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΠΙΤΣΙΝΑΣ ΠΗΡΕ ΠΟΛΛΕΣ ΜΟΡΦΕς ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕ ΟΛΕΣ ,, ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαλέ ,εσύ το οργάνωσες πολύυυυυ καλά!!!Μπράβο Νικολέττα μου!!!Λοιπόν ,ξέρετε τι πρόσεξα;Πως τη μόνη που δε θα πιάσει η κρίση θα είναι η Πιτσίνα .Θα νοικιάσει όοοολα τα δωμάτια ξενοδοχείων σε αυτούς που δε θα χουν να πληρώσουν το χαράτσιιιιι!!!!ΧΕΧΕ!!!
    Και πάλι μπράβο Νικολέττα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΙΚΟΛΕΤΟΥΛΑ ΕΣΚΙΣΕΣ.ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.ΕΙΜΑΙ ΔΙΠΛΑ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΤΕ ΚΑΤΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΤΟΣΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ...ΚΛΕΙΝΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΕΔΩ.ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ ...ΑΛΕΠΟΥΔΑΚΙ 110 ...ΧΑΧΑΧΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΡΑΒΟ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΔΟΥΛΙΤΣΑ.....ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑΚΙΑ ΑΝΑΠΑΥΟΝΤΑΙ ΗΣΥΧΑ ΚΑΙ ΖΕΣΤΑ....ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ...ΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ!!ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΒΑΖΩ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΣΕ ΟΤΙ ΚΑΝΩ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νικολεττα τι ωραια δραστηριοτηταααα!!! μπραβο !!! πολυ καλα οργανωμενη, χαρουμενη κ δημιουργικοτατη!! Γεια σου pitsina με τις ιδεες σου! θα χαιρομουν πολυ να το κανω κ γω αλλα με τα χιονια κ τα σχολεια κλειστα ... θα δω , ισως το καταφερω...αλλιως στα υποψη για του χρονου!!
    ..μηπως εχεις την φωτοτυπια με τα ζωα;
    φιλακια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή