Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Η πολύχρωμη Κυρα-Σαρακοστή


Έφτασε η Σαρακοστή κι εμείς για να τηρήσουμε το έθιμο που θέλει να της νοικοκυρές των παλαιών χρόνων να φτιάχνουν μια ζυμαρένια κυρα-Σαρακοστή προκειμένου να μετρούν της εβδομάδες μέχρι το Πάσχα, φτιάξαμε τη δική μας. Δεν υπήρχε βλέπετε τότε, ούτε ΔΝΤ για να τους θυμίζει ότι πέρασαν τρεις μήνες και ήρθα να εισπράξω. Δεν υπήρχε facebook, να τους λέει πότε είναι τα γενέθλια της ΚυραΓιώργαινας, ούτε και ημερολόγιο για να σβήνουν τις ημέρες.

Έτσι λοιπόν να και η φετινή απόπειρα. Λίγο πιο συγχρονισμένη με βαμμένο κόκκινο μαλλί. Και χρώματα πολλά στην φούστα της. Ίσως κι αυτή θέλει να διαμαρτυρηθεί για όλα όσα γίνονται γύρω μας. Αυτή που βλέπετε δεν είναι εργασία των παιδιών, γιατί όπως καταλαβαίνετε δεν έχουν προλάβει να τελειώσουν τις δικές τους. Πιστεύω όμως ότι σε κάποιους θα αρέσει η συγκεκριμένη και ίσως να είναι μια ακόμη ιδέα τώρα που όλοι ασχολούμαστε με αυτήν την δραστηριότητα.



Χρησιμοποιήσαμε ένα χάρτινο πιάτο, πλαστελίνη, μαρκαδόρους και ξυλόκολλα κρυσταλλιζέ για επικάλυψη. Μην τυχών υπάρχουν απώλειες από τα πλατελινομπαλάκια που έφτιαξαν και ομαδοποίησαν τα παιδιά. Τα μαλλιά εννοείται θα τα προσθέσω εγώ όπως και τον δαντελωτό γιακά της από χάρτινο σουβέρ.






Υπάρχει και μια παραλλαγή για την συγκεκριμένη παρουσίαση. Όποιος θέλει μπορεί να βάλει στην αγκαλιά της τα πιάτα που προτιμάει από τα νηστήσιμα της Σαρακοστής. Μόνο που δεν χωράνε πολλά . Μέχρι τέσσερα στον αριθμό.












Εύχομαι σε όλους......καλό μέτρημα και................. ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ!!!!!!!!!!!!!!!

















9 σχόλια:

  1. μου αρεσε πολυυυυυυυυ μπραβο νικολετα ξεχωρισε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πανέμορφηηηη.Και μπορεί να μη χωράει πολλά πιάτα αλλα θα μπορούσατε να της δώσετε να κουβαλήσει στο σπίτι κάθε παιδιού ένα κομμάτι λαγάνα για το καλό!!!!!!Και του χρόνου!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου αρέσει τρομερά η ιδέας σου Ελενίτσα!! Θα τολμήσω στις Σαρακοστούλες των παιδιών να βάλουμε λαγανίτσες!!! Θα επανέλθω με καινούργιο φωτογραφικό υλικό!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  3. Καλή Σαρακοστή! Πολύ όμορφη και πρωτότυπη κατασκευή! Την καταχώρησα και στη σελίδα μου στο fb.Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ,ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΚΣΙ ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΗ Η ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΣΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ
    ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλή Σαρακοστή... και μου αρέσουν τα χρώματά σου, κυρα-Σαρακοστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kαταπληκτική η Σαρακοστή σας Νικολέττα μου!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή