Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Παρουσιολόγιο με πολλά γκάζια!!!!!!!


Η ανάρτησή μου η σημερινή, αφορά μια κατασκευή ενός χρήσιμου "εργαλείου" που έχουμε στην είσοδο της τάξης, για να "χτυπούν τα παιδιά κάρτα", όπως λέει και η φίλη μου η Σέβα.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή! Το Σεπτέμβριο είδα και θαύμασα τις αντίστοιχες κατασκευές στα δικά σας μπλογκ και στις δικές σας δημοσιεύσεις σε σελίδες του διαδικτύου. Για την τάξη μας όμως δεν μπορούσε να λειτουργήσει κάτι τέτοιο, μιας και τα προνηπιάκια μου έπρεπε να περάσουν από κάποια άλλη διαδικασία πρώτα για να μπορέσουν να κατανοήσουν και να ανταπεξέλθουν στις προσδοκίες ενός τέτοιου παρουσιολογίου. Έτσι λοιπόν έφτιαξα κατρτελάκια με το όνομά τους και μία χαρακτηριστική εικόνα ακριβώς δίπλα για κάθε παιδί. Αυτές οι καρτελίτσες μπήκαν στις καρέκλες τους, στις θέσεις της τσάντα τους και στα συρτάρια με τις εργασίες τους. Αυτό όπως είπα έγινε το Σεπτέμβρη.


Τώρα, στα μέσα περίπου της χρονιάς κρίνω ότι είναι έτοιμα να περάσουν στο επόμενο στάδιο. Αυτό του παρουσιολογίου. Χρησιμοποίησα και πάλι το διαδίκτυο για να βρω κάτι δελεαστικό τόσο για τα κορίτσια όσο και για τα αγόρια. Και ιδού το αποτέλεσμα.









Το κάθε παιδί πριν μπει στην τάξη μας το πρωί, παίρνει το κράνος που αναγράφει το όνομά του και το βάζει στο αυτοκινητάκι του. Και είναι έτοιμο να πατήσει γκάζι να μπει με όρεξη στην τάξη. Το μεσημέρι κατά την αποχώρηση βγάζει το κράνος και το τοποθετεί πίσω στη θέση του. Το παιχνίδι έχει πια τελειώσει.
Σε αυτή τη χρονική στιγμή θα κρεμαστούν σε πινακάκι τα ονόματά τους σε πλαστικοποιημένες καρτελίτσες, για να προσπαθούν σιγά σιγά το κάθε παιδί να μάθει να το γράφει (θα το παίρνει από το πινακάκι θα το αντιγράφει και θα το ξαναβάζει στη θέση του).
Εδώ είναι τα πατρόν του παρουσιολογίου!





Αυτά για σήμερα! Δεν σας κούρασα αυτή τη φορά. Η ανάρτηση ήταν σύντομη!
Τα ξαναλέμεεε!!





9 σχόλια:

  1. τελειοοοοοοοο Κανε τους και φανάρι ...Στο κόκκινο ησυχάζουμε, στο πορτοκαλί προετοιμαζόμαστε και στο πράσινο παίζουμεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πότε πρόλαβες και μπήκες! Σαν την γάτα περπατάς!!!! Το φανάρι θα το κάνω, γιατί τώρα τελευταία έχουν πάρει πολύ αέραααααα!!!!

      Διαγραφή
  2. Ωραίο το δέντρο, αλλά το μαύρο φόντο δεν σου παειιιιι χαχαχα.Είσαι παιχνιδιάρααααα εσύ...χρωματιστή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΥΑΟΥ ΥΠΕΡΟΧΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΑ ΑΓΟΡΑΚΙΑ ΘΑ ΕΝΘΟΥΣΙΣΤΗΚΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειρήνη, την πρώτη φορά που το παρουσίασα στην τάξη, ήταν αυτή και μετά το χρησιμοποιούσαν σαν να το είχαν από το Σεπτέμβρη! Και το καλύτερο είναι ότι κανένας δεν μπορεί να ξεχαστεί! Του το θυμίζουν οι άλλοι!!! "Ε!!!! Το κράνος σουουουοουου!!!" Εδώ κολλάει ένα ανέκδοτο.
      Είναι τώρα ο λαγός στο δάσος και πάει με το μηχανάκι στη δουλειά του, στο δρόμο συναντάει τον τροχονόμο του δάσους την αλεπού που τον έχει άχτι, τον σταματάει και το ρωτάει: " Λαγέ γιατί δεν φοράς κράνος; Μα δεν έχεις;" του λέει και τον αρχίζει στης καρπαζιές. Την επόμενη φορά το ίδιο, το ίδιο και το ίδιο, τον είχε ταράξει στη φάπα το λαγό. Μια και δυο ο λαγός πάει και το λέει στο λιοντάρι... "Λιοντάρι μου το και το η αλεπού, όπου με βλέπει χωρίς κράνος με βαράει
      και το κάνει μόνο σε μένα, όλα τα άλλα ζώα τα αφήνει ελεύθερα να τριγυρνούν μες στο δάσος, κάνε κάτι να με βοηθήσεις. Πιάνει το λιοντάρι την αλεπού και της λέει: "Αλεπού αν θες να βαράς το λαγό κάνε το πιο διακριτικά..." "δηλαδή;" λέει η αλεπού. "Να την επόμενη φορά που θα σταματήσεις το λαγό στείλ’ τον για τσιγάρα αυτός θα σου φέρει σκληρό τότε βάρεσε τον γιατί ήθελες μαλακό..." "εντάξει" λέει η αλεπού. Την άλλη μέρα σταματάει η αλεπού το λαγό και του λέει: "Λαγέ πήγαινε και πάρε μου τσιγάρα" "σκληρό η μαλακό;" λέει ο λαγός και του λέει η αλεπού: "Ρε .......γιατί δε φοράς κράνος; άρπατες..."
      χαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχχαχαχαχαχααχ

      Διαγραφή
  4. Πολύ ωραίο και ....γκαζιάρικο το παρουσιολογιό σας!!! Είμαι σίγουρη ότι στο εξής όλα τα μικρά σου θα μπαίνουν με περισσότερη όρεξη στην τάξη, χχαχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Περιμένουν πώς και πώς να έρθουν το πρωί και να φύγουν το μεσημέρι!χαχαχαχαχαχαχχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τέλειο το παρουσιολόγιο! Ανυπομονώ να δω πως θα το εξελίξεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή