Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Πίνακες επιβράβευσης!


Πάντα με προβλημάτιζε το γεγονός ότι τα όμορφα και καλά μου παιδιά δεν μπορούσαν να υιοθετήσουν την σειρά της προετοιμασίας πριν τον βραδινό ύπνο και μετά το πρωινό ξύπνημα. Αυτή τη φορά είπα να τους ετοιμάσω κάτι που θα τα εντυπωσιάσει αρχικά και θα τα οργανώσει λίγο καλύτερα στη συνέχεια. Αυτό δηλ. που επιθυμώ. Σας παρουσιάζω τους πίνακες που ετοίμασα για τα αγόρια και για την κόρη μου. Το λέω αυτό, γιατί για το κοριτσάκι μου υπάρχουν κάποιες διαφορετικές εικόνες στους πίνακές της. Ελπίζω να σας φανούν χρήσιμοι, αν και χάνουν λίγο στα χρώματα λόγω του scaner!



Πλαστικοποίησα κάθε μία σελίδα, για να μπορούν να την χρησιμοποιούν σαν πινακάκι. Τους έδωσα και από έναν ανεξίτηλο μαρκαδόρο και εμπρός το "παιχνίδι" ξεκινάει! Πρώτα κανονίζουμε την ανταμοιβή τους, σε περίπτωση που πετύχουν το στόχο. Κάθε ένας θα πρέπει να κάνει ότι του προτείνει ο πίνακάς του και εφόσον το εκτελέσει, θα πρέπει να μαρκάρει το κουτάκι δίπλα σε κάθε εργασία. Στο τέλος θα επιβραβεύεται με μία όμορφη φατσούλα ή ένα οποιοδήποτε σημαδάκι στη βάση κάθε στήλης. Όταν στο τέλος της εβδομάδας θα έχω γεμίσει όλη την τελευταία σειρά με φασούλες, τότε δικαιούται να ανταμειφτεί με το "δώρο" που μου είχε ζητήσει στην αρχή της προσπάθειας.  Και το παιχνίδι ξεκινάει πάλι από την αρχή σβήνοντας με οινόπνευμα τις προηγούμενες σημειώσεις.
Βέβαια, στους πίνακες υπάρχει και το Σαββατοκύριακο, όπου το παιδί δεν πηγαίνει στο σχολείο. Εκεί μπορείτε να βάλετε μια παύλα.
Καλή επιτυχία!!!!!

6 σχόλια:

  1. Έλα να οργανωνόμαστεεεεεεεε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Να μπει επιτέλους μια τάξη σε όλα .....Φρου φρου προχώρα σε έχει ανάγκη.... όλη η χώρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχαχαχαχαχαχα! Λες να πάω να διεκδικήσω τη θέση του πρωθυπουργού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι,και θα την διεκδικήσεις μια χαρά!Υπέροχη δραστηριότητα ,μπράβο σας!Όλα σε τάξη,έτσιιιι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εμενα μαρεσαν οι αγκαλιτσεςςςςςςςςςςςςςς ...
    ε αμα ξεχασουν και κατι δεν πειραζει... την αγκαλιτσα ομως και τα φιλακια ποτεεεεεεεε!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτοί οι πίνακες φτιάχτηκαν για τα δικά μου παιδιά. Αυτό σημαίνει ότι στην αρχή ήταν μόνο με προτασούλες για κάθε εργασία. Το έδειξα όμως στη γνωστή άγνωστη ....Νιάου! και μου πρότεινε να το κάνω με εικονίτσες νομίζοντας ότι απευθυνόταν στα παιδιά της τάξης Εμένα μου άρεσε η ιδέα της, καθώς μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις και έτσι βγήκε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα! Όλα αυτά τα λέω Τριαντάφυλλό μου γιατί στην αρχή στις προτάσεις είχα γράψει ότι οι αγκαλιές και τα φιλιά ήταν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή